nedjelja, 24 April 2016 10:41

Svijet bez raka

 „Svijet bez raka“ je dokumentarni film utemeljen na istoimenoj knjizi američkog pisca Edwarda Griffina koji iznosi dokaze da je rak avitaminoza – poput skorbuta ili pelagre – koju uzrokuje nedostatak jedne esencijalne hranjive tvari u prehrani savremenog čovjeka. Ta tvar je vitamin B17 (laetril, amygdalin).
Objavljeno u Multimedija
petak, 04 Mart 2016 07:17

Ti nisi sam(a)

Dokumentarni film „Ti nisi sam(a)“ obuhvata rekonstrukcije istinitih događaja, prema svjedočenju 13-godišnjeg djeteta koje je bilo žrtva vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi. Dokumentarac je prožet savjetima psihologa, pedagoga, iskustvima roditelja čija su djeca žrtve ili su bile žrtve nasilja u školi, izjavom bivšeg nasilnika pokajnika, izjavama djece u školi o njihovom općem znanju ponašanja i ophođenja u navedenim situacijama. Produkciju ovog dokumentarca potpisuje Udruženje za razvoj društva „Kap“. 
Objavljeno u Multimedija
subota, 12 Septembar 2015 19:33

Vlasnici slona

„Vlasnici slona“ je kratak dokumentarni film o historijskom događaju koji se zbio prije rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. Ovaj događaj je kratko spomenut i u 105. kur'anskoj suri – suri Al-Fīl (Slon).
Objavljeno u Multimedija
Edukativni dokumentarni film koji je pred vama pružit će vam kratak ali jasan i slikovit uvid u historiju izgradnje Poslanikove, s.a.v.s., džamije te vam iznijeti još niz drugih vrijednih i korisnih podataka. 
Objavljeno u Multimedija
subota, 11 Juli 2015 23:46

Sedam čuda islamskog svijeta

Dokumentarni film Sedam čuda islamskog svijeta povest će vas na putovanje širom svijeta predstavljajući 7 monumentalnih džamija: Mesdžidul-haram u Mekki – Saudijska Arabija, Mesdžidul-Aqsa u Jerusalimu – Palestina, Alhambra u Granadi – Španija, Džamija imama Homeinija u Isfahanu – Iran, Plava džamija u Istanbulu – Turska, Baladži džamija u Lahoreu – Pakistan i Velika džamija u Djenni – Mali. Pripovjedajući o ovim centrima islama, film kazuje ponešto i o samom islamu i savremenim muslimanima.
Objavljeno u Multimedija
četvrtak, 12 Februar 2015 09:22

Nauka i islam – III dio

Pred vama je treća epizoda serijala „Nauka i islam“ u produkciji poznate britanske medijske kuće BBC.
Objavljeno u Multimedija
četvrtak, 12 Februar 2015 09:20

Nauka i islam – II dio

Pred vama je druga epizoda serijala „Nauka i islam“ u produkciji poznate britanske medijske kuće BBC.
Objavljeno u Multimedija
četvrtak, 12 Februar 2015 09:02

Nauka i islam – I dio

Pred vama je prva epizoda serijala „Nauka i islam“ u produkciji poznate britanske medijske kuće BBC.
Objavljeno u Multimedija
1001 pronalazak i Biblioteka tajni je kratkometražni film koji na zanimljiv i slikovit način govori o doprinosu srednjovijekovnih islamskih učenjaka savremenim modernim otkrićima, odnosno o utjecaju zlatnog doba na moderni svijet. Producent filma je Ahmed Salim, a glavnu ulogu igra oskarovac Sir Ben Kingsley. 
Objavljeno u Multimedija
Hafiz Halid efendija Hadžimulić je bio duhovni velikan naših prostora. Neki su za njega znali, a neki ne. Za one koji su imali sreću poznavati ga, ovaj kratki video zapis podsjetit će ih na njega, na ljepotu i veličinu njegove duhovnosti. A za one koji nisu bili te sreće, ovo je lijepa prilika da nešto saznaju o njemu. Još ponešto o njemu možete saznati i u našoj rubrici Velikani Bosne i Hercegovine. Početkom januara obilježava se godišnjica njegovog preseljenja na drugi, bolji svijet. Sjetimo se ovog duhovnog velikana lijepom riječju i učenjem Fatihe!
Objavljeno u Multimedija
Stranica 1 od 3

Magazin Ašk